Zeevruchten Gumbo
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 17-01-2022
Deze heerlijke Seafood Gumbo Cajun met worst zit vol met garnalen en krab en heeft een lekkere pittige smaak. Serveer er rijst bij.
Ingrediënten 6 personen
1 kg scampiboter
1 L kippenbouillon blokjes
1/2 kg andouille-worst, in plakjes of gewone chipolata
plantaardige olie
bloem
400 g fijngehakte gele ui
200 g fijngehakte groene paprika
200 g fijngehakte selderij
2 eetlepels gehakte knoflook
1 fles amberkleurig bier
1 eetlepel Cajun-kruiden
2 theelepels Worcestershiresaus
1 theelepel gedroogde tijm
2 laurierblaadjes
50 g gehakte verse peterselie
500 g klomp krabvlees
Gekookte rijst om erbij te serveren
Bereidingswijze
-pel en ontdarm de garnalen, plaats de garnalenschelpen in een grote pot. Leg de garnalen opzij tot ze nodig zijn.
-Smelt in een grote pan een klompje boter op middelhoog vuur. Voeg garnalenschelpen toe en kook tot ze roze zijn. Voeg dan bouillon toe.
-Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen. Haal van het vuur en houd warm tot het nodig is.
-bak de worst tot ze bruin is en haal uit de pan
-Voeg olie en wat boter toe aan de pan. Verwarm op middelhoog vuur tot de boter volledig is gesmolten.
-Voeg bloem toe en roer met een houten lepel tot een gladde massa.
-Zet het vuur laag tot medium laag en kook, onder regelmatig roeren, tot de roux een donkere karamelkleur heeft. (Dit duurt 30 tot 40 minuten).
-Voeg de ui toe en kook 5 minuten, onder regelmatig roeren.
-Voeg groene peper en bleekselderij toe en kook nog 5 minuten, vaak roerend.
-Voeg knoflook toe en bak 1 minuut.
-Bier toevoegen en goed doorroeren.
-Giet de garnalenbouillon door een fijnmazige zeef
Voeg Cajun-kruiden, Worcestershire-saus, tijm en laurierblaadjes toe, plus de worst. Aan de kook brengen. Zet het vuur laag tot medium-laag, dek af en laat 1 1/2 uur sudderen.
Voeg peterselie en garnalen toe. Als de garnalen roze zijn, haal van het vuur en roer het krabvlees erdoor.
Serveer met witte rijst
Bron
Spicy Southern Kitchen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties