Stampot spinazie
- Europees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
433 calorien p.p
Je kan het vegatarisch maken door de worstjes te vervangen met eieren (4 stuks)
Ingrediënten 4 recipe.people
1 zakje Verstegen mix voor stamppot spinazie (14 g), 1 kg kruimige aardappelen, 2 rode uien, 250 gr. champignons, 1 zak verse spinazie, 50 ml halfvolle melk, 250 gr. runder worstjesBenodigdheden
Stamper, pan, koekenpanBereidingswijze
* Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook deze gaar (dat je makkelijk met een vork kan doorprikken zonder kracht te zetten).
* Bak in de tussentijd de worstjes. Snij de uien in halve ringen en de champignons in plakjes. Roerbak de ui, en champignons met de worst ca. 5 min mee.
* Voeg als laatste de spinazie in delen mee, tot alles geslonken is.
* Als de aardappelen gaar zijn voeg de melk en kruiden toe en stamp alles goed door elkaar tot een bijna glad mengsel. Roer vervolgens de pan mengsel erdoor door.
Bron
Jumbo
Serveertip
Je kan tijd besparen, door verse aardappelen te vervangen met aardappelpuree. Het smaakt alleen wel minder lekker.