Karamel saus.

  • Multi-cultureel, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-01-2022
  • Karamel saus.

    Karamel saus.

    Karamel saus.

Karamel saus nodig voor over uw ijs? Taart? Cake? Of een andere lekkernij? Hier een simpel en super snel recept voor karamel saus!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 Gram ongezouten roomboter, 100 Gram witte basterdsuiker, 85 ML volle ongeslagen slagroom of volle koffiemelk, 1 Theelepel vanille extract. (Optioneel, een eetlepel rum)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpannetje en garde.

Bereidingswijze

Voeg de boter toe aan een pannetje en laat smelten. Voeg roerend de suiker toe en laat smelten in de boter. Voeg vervolgens de slagroom of koffiemelk (En de rum als u hier voor kiest) toe en roer glad. Laat het nu rustig koken en blijf af en toe roeren todat het geheel klef en lichtbruin van kleur wordt zoals karamel er normaal ook uitziet. Voeg als laatste een theelepel vanille extract toe en roer dit er nog even mooi doorheen, klaar! Te gebruiken voor wat u wil maar heerlijk over ijs!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten