Goudse Kaassoep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2022

Heerlijke soep die niet alleen voor Gouwenaren lekker is!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 1 vleesbouillon tablet
• 1 sjalotje (of kleine ui)
• 40 gr boter (margarine)
• 40 gr bloem
• 400 ml melk
• 100 ml slagroom
peper
nootmuskaat
• eventueel: ½ tl komijn(poeder)
• 100 gr Goudse oude kaas, geraspt
• zout
• 1 el peterselie, gehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- kleine pan
- pan met dikke bodem
- pollepel

Bereidingswijze

1. Verwarm 400 ml water in een kleine pan en los er de vleesbouillon tablet in op
2. Maak het sjalotje schoon en snipper het fijn
3. Smelt de boter op een laag vuur in een pan met een dikke bodem
4. Fruit het sjalotje in de boter lichtbruin
5. Voeg al roerende de bloem toe tot een glad mengsel ontstaat
6. Blijf roeren tot dit ook lichtbruin kleurt
7. Giet er langzaam, al roerende de vleesbouillon, melk en slagroom bij
8. Voeg er wat peper, een snufje nootmuskaat en eventueel komijn aan toe
9. Breng de soep aan de kook
10. Draai het vuur laag en laat de soep, onder af en toe roeren in 20 min. gaar worden
11. Draai het vuur uit en voeg beetje bij beetje, al roerende de kaas toe aan de soep
12. Blijf het mengsel roeren totdat de kaas helemaal gesmolten is
13. Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel komijn
14. Als de soep te dik is kan je nog wat water toevoegen
15. Verwarm indien nodig de soep al roerend op een klein vuur. De soep mag niet meer koken!
16. Schep de soep in een diep bord en garneer met peterselie

Serveertip

Tussen stap 14 en 15 kan je de soep laten afkoelen om het dan later voor het opdienen weer langzaam te verwarmen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten