Kippenlevers in stroganoffsaus

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Kippenlevers in stroganoffsaus

    Kippenlevers in stroganoffsaus

    Kippenlevers in stroganoffsaus

Erg lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 g kippenlevers
roomboter om te bakken
3 teentjes knoflook
1 ui
1 rode puntpaprika
1 rode peper
1 bakje champignons
150 g ontbijtspek
½ courgette
1 blikje tomatenpuree
1 el paprikapoeder
100 ml crème fraiche
paar druppeltjes tabasco
bouillon van 1 rund bouillonblokje
flinke scheut wodka
paar druppeltjes worchestershire saus
witte peper, zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi de kippenlevers met bloem en bak ze daarna in ca. 8 minuten gaar en doe ze dan uit de pan op een bord.
De pan verwarmen en de roomboter laten smelten.
Hierin de knoflook en ui fruiten waarna de paprika, rode peper, ontbijtspek en champignons toegevoegd worden en even later de courgette. Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Het geheel laten pruttelen zodat de champignons lekker zacht zijn.
Dan de wodka erbij doen en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
Tomatenpuree, paprikapoeder en bouillon toevoegen en dit even laten pruttelen..
Voeg dan de crème fraiche toe en laat dit even aan de kook komen.
De saus op smaak maken met tabasco, Worchestersaus, zout en peper.
Voeg als laatste de kippenlevers toe en laat dit nog even pruttelen.

Serveertip

Lekker met rijst of frietjes en met een lekkere salade erbij

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jcmpolman avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten