Smoky Scotch knabbel mix

  • Schots, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-01-2022
  • Smoky Scotch knabbel mix

    Smoky Scotch knabbel mix

    Smoky Scotch knabbel mix

Een makkelijk en origineel borrelhapje uit Schotland 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram koekjes (mix, zoute)
70 gram gezouten roomboter
10 gram paprikapoeder
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel ahornsiroop
60 milliliter whisky
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Stort de koekjes in een grote kom en zet opzij.

Voeg de gezouten boter, ahornsiroop, whiskey en paprikapoeder toe aan een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook, verminder vervolgens het vuur en laat verder pruttelen tot er een dikke siroop ontstaat.

Giet het mengsel bij de koekjes in de kom en meng voorzichting onder elkaar, tot ieder koekje voorzien is van een laagje siroop. Verspreid de koekjes over de bakplaat, bestrooi ze met de bruine suiker en bak 15 minuten in de oven.

Haal uit de oven en laat afkoelen zodat de koekjes krokant worden.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten