Chili con carne
- Europees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
-
Ingrediënten 2 personen
160 gram Basmati rijst250 gram rundergehakt
100 ml water
100 gram bruine bonen
100 gram kidneybonen
50 gram mais
0.5 blik gepelde tomaten (400 gram)
0.5 blikje tomatenpuree (70 gram)
0.5 blokje runderbouillon
1 uien
1 teentjes knoflook
0.5 eetlepel paprikapoeder
0.5 eetlepel komijn
1 theelepel cacaopoeder (ongezoet)
0.5 theelepel uienpoeder
0.5 theelepel kaneel
0.5 theelepel chilivlokken
0.5 theelepel korianderpoeder
0.5 theelepel oregano
olie, peper en zout
Bereidingswijze
Doe 350 ml water in een pan, voeg de rijst toe, zet de pan op hoog vuur en blijf roeren tot het water kookt.
Zet het vuur laag en laat de rijst 10 minuten doorkoken.
Snipper de uitjes en snijd de knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de knoflook en ui even aan.
Voeg dan het gehakt toe, kruid het met alle kruiden en bak het rul en bruin.
Zodra het gehakt bruin is voeg je de gepelde tomaten toe, water, het runderbouillonblokje en het blikje tomatenpuree, schep het geheel even goed om.
Voeg dan de bruine bonen, kidneybonen en de mais toe.
Schep alles om en laat het geheel nu een half uurtje rustig even pruttelen op laag-middelhoog vuur.
Serveer met een de rijst. Eet smakelijk!
Bron
Eefkooktzo