Stroganoffsaus
- Europees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-01-2022
van drie recepten het lekkerste bij elkaar
Ingrediënten 4 personen
roomboter om te bakken3 teentjes knoflook
1 ui
1 rode paprika
1 bakje champignons
½ courgette
1 blikje tomatenpuree
1 el paprikapoeder
200 ml kookroom
paar druppeltjes tabasco
bouillon van 1 rund bouillonblokje
flinke scheut wodka
paar druppeltjes worchestershire saus
witte peper, zout
Bereidingswijze
De pan verwarmen en de roomboter laten smelten.
Hierin de knoflook en ui fruiten waarna de paprika en champignons toegevoegd worden en even later de courgette. Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Het geheel laten pruttelen zodat de champignons lekker zacht zijn.
Dan de wodka erbij doen en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
Tomatenpuree, paprikapoeder en bouillon toevoegen en dit even laten pruttelen..
Voeg dan de kookroom toe en laat dit even aan de kook komen.
De saus op smaak maken met tabasco, Worchestersaus, zout en peper.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties