Stroganoffsaus

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-01-2022
  • Stroganoffsaus

    Stroganoffsaus

    Stroganoffsaus

van drie recepten het lekkerste bij elkaar

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
roomboter om te bakken
3 teentjes knoflook
1 ui
1 rode paprika
1 bakje champignons
½ courgette
1 blikje tomatenpuree
1 el paprikapoeder
200 ml kookroom
paar druppeltjes tabasco
bouillon van 1 rund bouillonblokje
flinke scheut wodka
paar druppeltjes worchestershire saus
witte peper, zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De pan verwarmen en de roomboter laten smelten.
Hierin de knoflook en ui fruiten waarna de paprika en champignons toegevoegd worden en even later de courgette. Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Het geheel laten pruttelen zodat de champignons lekker zacht zijn.
Dan de wodka erbij doen en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
Tomatenpuree, paprikapoeder en bouillon toevoegen en dit even laten pruttelen..
Voeg dan de kookroom toe en laat dit even aan de kook komen.
De saus op smaak maken met tabasco, Worchestersaus, zout en peper.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten