Shakshuka met feta

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Shakshuka met feta

    Shakshuka met feta

    Shakshuka met feta

=18pxEen Midden-Oosterse topper die je binnen 20 minuten op tafel zet.  Lekker met gebakken flatbread.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eieren
150 g feta
1 rode paprika
1/2 ui ui
1 knoflook teentje
1 handje koriander (grofgehakt)
250 g tomatenblokjes (blik)
1/2 el komijnzaadjes
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 230°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snij in stukjes. Rooster de komijnzaadjes in een pan met olie. Voeg de knoflook, paprika en ui toe en laat 5 minuten stoven.
2 Voeg de tomatenblokjes toe en maak met een houten lepel 4 holtes in de pan. Breek in elke holte een ei. zet de pan in de oven en laat 7 à 8 minuten stollen.
3 Verbrokkel er de feta over en werk af met koriander.

Bron

libelle

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten