Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2022
  • Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

  • Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

  • Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

  • Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

  • Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

  • Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

  • Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

  • Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

    Verrukkelijk Indiaas Gehaktpannetje .....

Alles uit één pannetje.  Goed voor te bereiden als je weinig tijd hebt en toch slank en gezond wilt eten. De smaakmaker in dit gerecht zijn de kruiden. Ik heb garam masala ervoor in de plaats gebruikt. Ook een ideaal vakantie gerecht. Weinig afwas en dat scheelt ook weer. Aangezien ik nog 8 champignons van gisteren van dit gerecht Tjap-tjoy-van-project-gezondover had, heb ik die er nog aan toegevoegd. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gr gehakt ( 100 gr rundergehakt en 100 gr h.o.h gehakt
2 tl korianderpoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl kaneel
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl kerriepoeder

OF 1 eetlepel garam masala.
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
300 gr krieltjes ( of 300 gram vastkokende aardappelen voorgekookt in blokjes )
200 gr gezeefde tomaten
200 gr tuinerwten
10 gr peterselie gesnipperd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Breng water aan de kook en los er een half groente bouillonblokje met minder zout in op. Kook de aardappelblokjes beetgaar.

Meng alle kruiden heel goed door het gehakt .( of de garam masala) Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt bruin, gaar en rul. Haal het gehakt uit de pan en zet opzij. Fruit de gesnipperde ui en de gesnipperde knoflook zachtjes in het overgebleven vet. Zet de warmtebron hoger en voeg de krieltjes ( aardappelblokjes) toe en eventueel wat peper en zout naar smaak en bak 5 minuten.

Voeg 150 ml water en de gezeefde tomaten toe en laat 15 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen. Voeg de tuinerwtjes, het gehakt en de helft van de gesnipperde peterselie toe. Warm alles goed door.
Proef en breng het gerecht zo nodig nog wat meer op smaak met garam masala.

Verdeel het gerecht over 2 voorverwarmde borden en garneer met de rest van de peterselie.

Bron

Project Gezond eigen tekst, foto's en aanpassingen

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 27-01-2022

Dag JozianneV , dat is jammer, maar zo is dat nu eenmaal met smaken.....die verschillen.

JozianneV avatar
JozianneV 23-01-2022

Ik vond het een beetje tegen vallen. Voor mij niet voor herhaling vatbaar.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten