Italiaanse gehaktballen in tomarensaus met kaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2022
  • Italiaanse gehaktballen in tomarensaus met kaas

    Italiaanse gehaktballen in tomarensaus met kaas

    Italiaanse gehaktballen in tomarensaus met kaas

Heerlijk simpel gerecht.
super makkelijk en super lekker en super budget
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor de gahaktballetjes;
Fijngesneden sjalotje
300 gr gehakt
Italiaanse kruiden
Evt beetje gehaktkruiden
1 knoflookteentje gecrusht
Peper
1 ei

Voor de saus;
Of 1 potja pizza saus,
Of fijngesneden uitje
1 teentjeknoflook
Pakjetomatensaus
Italiaanse kruiden
(Verse) basilicum
Evt pezo naar smaak

Geraspte kaas, olijfolie, chiabatta afbakbrood
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met gegratineerde kaas met chiabatte brood:

Oven voorverwarmen op 200
1 sjalotje fijn snijden
Mengen met gehakt, italiaanse kruiden, klein beetje gehaktkruiden, peper, eitje, knoflook
Goed kneden en er ballen te groote van een golfbal van maken. In ijskast even laten opstijven tot gebruik.

Nou had ik in dit geval een potje pizza saus over maar anders:
Uitje fijnsnijden en glazig bakken
Pakje tomatensaus bij het uitje en kruiden met basilicum, italiaanse kruiden, knoflook. ( naar smaak)


Balletjes even aanbakken in boter of olie ( hoeven niet helemaal gaar. Gaart nog door in de oven)
Ovenschaaltje even beetje inbetten en klein beetje tomatensaus op de bodem
Balletje in ovenschaaltje
Overgieten met tomatensaus
Geraspte kaas erover
In de oven met een chabatta brood.

Na ong 8 minuten brood eruithalen en in stukjes snijden.
Na ong 10 min gehakt eruit. (Als de kaas goed gesmolten is)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten