Gegratineerde uiensoep met parmaham en gorgonzola

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2022
  • Gegratineerde uiensoep met parmaham en gorgonzola

    Gegratineerde uiensoep met parmaham en gorgonzola

    Gegratineerde uiensoep met parmaham en gorgonzola

Houd je van uiensoep? Top! We maken er vandaag namelijk een complete maaltijd van.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g uien
50 g roomboter
3 takjes takjes tijm (bakje à 15 g)
1 ciabatta (afbak)
170 g gorgonzola dolce
70 g parmaham
1 groentebouillonblokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 bakpapier

Bereidingswijze

Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit in een soeppan 25 g boter. Voeg de uien toe en bak ze samen met de takjes tijm 6-8 min. tot de uien zacht zijn.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de ciabatta in 12 schuine plakken (afbakken is niet nodig). Beleg 4 sneetjes met een deel van de gorgonzola en leg ze op de bakplaat.
Maak nu de tosti's. Verdeel over 4 andere sneetjes ciabatta de plakjes ham en de rest van de gorgonzola (met eventueel wat tijmblaadjes). Dek elk sneetje af met de rest van het brood.
Voeg 1 L warm water en het bouillonblokje toe aan de uien. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep afgedekt 10 min.
Verwarm de ovengrill voor tot 220 °C. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de tosti's in 2-3 min. per kant gaar. Schuif de bakplaat met de gorgonzolacroutons 10 cm onder de ovengrill en laat de kaas in 3-4 min. smelten.
Verwijder de takjes tijm uit de soep. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en schep in 4 kommen. Leg in elke kom een gorgonzolacrouton. Serveer de uiensoep met de ciabattatosti's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten