Mac 'n cheese met pompoen en spinazie

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2022
  • Mac 'n cheese met pompoen en spinazie

    Mac 'n cheese met pompoen en spinazie

    Mac 'n cheese met pompoen en spinazie

Vandaag een gerecht dat zeker bij kinderen populair is: mac 'n cheese. Maar wel mét groente van het seizoen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g penne rigate
450 g pompoenblokjes (diepvries)
2 tenen knoflook
75 ml olijfolie
600 g gewassen spinazie
50 g bloem
500 ml halfvolle melk
1 tl gemalen nootmuskaat
2 bollen buffelmozzarella
1 tl gedroogde oregano
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 ovenschaal (28 x 18 cm)

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 3 min. de pompoenblokjes toe. Hak intussen de knoflook fijn.
Verhit in een ruime koekenpan 2 el olie. Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verhit in een sauspan de rest van de olie. Fruit de knoflook 1 min. zonder te kleuren. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er langzaam en al kloppend met een garde de melk bij en verwarm in 3-4 min. tot een gladde en gebonden bechamelsaus. Breng op smaak met nootmuskaat en versgemalen peper.
Giet de pasta en pompoen af, meng door de spinazie en schep in de ovenschaal. Schenk de bechamelsaus over de pasta en schep om.
Scheur de mozzarella grof en verdeel over de pasta. Bestrooi met de oregano.

Serveertip

Tip! voeg voor een extra hartige smaak 50 g geraspte Parmezaanse kaas aan de bechamelsaus toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten