Indiase dahl (soort van)

  • Indiaas, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2022

Mijn dochter was van plan een indiaas curry-recept te maken, maar de helft van de ingrediënten was niet op het boodschappenlijstje terecht gekomen. We hebben wat geïmproviseerd met wat we nog in de (koel)kast haden staan en het resulaat viel bijzonder goed uit.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4cm verse gember
olijfolie
volle eetlepel Garam Massala kruidenmix (Jonnie Boer/Euroma)
rest bloemkool (1/4 grote of 1/2 kleine)
4 stelen bleekselderij
1 courgette
2 appels
1 kop rode linzen
2 blikken à 400 gram tomatenblokjes
250ml kokosmelk
zoete chilisaus
lichte sojasaus (Lee Kum Kee)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Bereidingswijze

Rasp de gember. Snijd de kroon van de bloemkool in kleine roosjes (ca 2cm) en de bleekselderij in dunne plakjes. Spoel de linzen goed af met koud stromend water.
Verhit een scheut olijfolie in de braadpan. Voeg de geraspte gember en een goed volle eetlepel garam massala toe en bak dit op een laag vuur 1 à 2 minuten op tot de geuren goed vrij komen. Voeg de bleekselderij en de bloemkool toe en bak die op een middel-hoog vuur even mee. Voeg de tomatenblokjes met het sap, de kokosmelk en linzen en naar smaak een beetje zout toe. Laat dit een 10 minuten zachtjes koken.
Snijd intussen de courgette in blokjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze ook in lokjes. Voeg de courgetten en de appel toe aan de pan en laat dit nog 5 minuten doorkoken.
Voeg een flinke scheut zoete chilisaus to en roer dit goed door. Breng het gerecht tot slot op smaak met lichte sojasaus.

Serveren met witte rijst of naan brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten