Vegetarische havermout pannenkoeken
- Internationaal, Vegetarisch
- 10-20 min.
Op smakelijck.nl gevonden, hun bron is een door Jumbo geplaats recept die enigzins aangepast is.
Ingrediënten 4 personen
Ingredienten voor 4 personen:150 gram (glutenvrije) havermout, 50 gram (glutenvrij) havermeel, 1 theelepel bakpoeder, 2 eieren, 400 ml (plantaardige) melk (of gebruik de helft Spa Rood), 1 eetlepel olijfolie, 2 geprakte bananen, roomboter of ghee
Benodigdheden
Beslagkom, garde, (niet te kleine) koekenpan
Bereidingswijze
Bereiding:
Meng in een beslagkom de havermout, het meel, de geprakte bananen, het bakpoeder, de eieren en de helft van de melk met een garde of handmixer tot een dik beslag. Voeg al kloppend de rest van de melk en de olie toe.
Laat het beslag 15 min. rusten zodat de havermout zacht wordt. Roer het beslag voor het bakken nog een keer goed door.
Verhit een klontje boter in de koekenpan en voeg 1 sausopscheplepel beslag toe. Op deze manier passen er drie pannenkoekjes in een koekenpan van 24 centimeter.
Bak de pannenkoekjes op matig vuur. Keer de pannenkoekjes met een spatel en bak de pannenkoekjes gaar. Bak zo van de resterende boter en beslag de overige pannenkoekjes.
Bron
smakelijck.nl (bron) Jumbo (recept)
Serveertip
Serveer de havermout pannenkoeken met ahornsiroop en blauwe bessen.