Koolhydraat arme witbroodjes

  • Nederlands, Ontbijt
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-01-2022

Altijd op zoek naar koolhydraat arme recepten

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 eieren
1 klein pintje wijnsteen bakpoeder
3 eetlepels griekse yoghurt of roomkaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, mixer,

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150°C. Splits de twee eieren in twee kommen, zodat je een kom met de eiwitten en een kom met de eidooiers hebt.
Voeg de wijnsteenpoeder toe aan de eiwitten en klop op tot stevige pieken.
Voeg vervolgens de roomkaas of Griekse yoghurt toe aan de eidooiers en roer goed door.
Meng de helft van het eiwitmengsel door het eidooiermengsel. Roer door totdat het net is gemengd. Voeg dan de andere helft toe en meng alles goed.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een opscheplepel zes klodders beslag op de bakplaat. Maak hiervan met een spatel platte cirkels van ongeveer 1 centimeter dik.
Bak circa 30 minuten in de oven. De broodjes moeten dan goudbruin kleuren.
Laat minstens 1 uur afkoelen voordat je ze belegt. Eet smakelijk!

Bron

Internet

Serveertip

Ook als bodem voor pizzabroodjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten