Nostalgisch kippetje

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-01-2022
  • Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

  • Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

  • Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

  • Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

  • Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

  • Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

  • Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

  • Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

    Nostalgisch kippetje

Dit kippetje sprong in het oog op de menukaart van boscafé/berghut "t Hijgend Hert" in Vijlen. toen we daar na een wandeling aan den dis aanschoven. (Nog ten tijde van vóór de lockdown.)
Een uitdaging dus om met de ingrediënten die op de menukaart genoemd werden, een poging te doen om het zelf net zo lekker te maken.
En natuurlijk is mijn versie niet exact hetzelfde. Maar belangrijkste is dat dit een uiterst smaakvol gerecht is geworden dat met weemoed terug doet denken aan een bruin café in Zuid Limburg waar de open haard brand en waar het goed toeven is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo kippendrumsticks of dijen
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 flinke wortels
- 2 venkelknollen
- 250 gram (kastanje)champignons
- 1 flesje (Hert) bruinbier (meer mag ook)
- 300 ml kippenbouillon
- 1 el appel/peer stroop
- 2 plakken ontbijtkoek
- 1 el mosterd
- peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Bak de spekreepjes en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe.
- Maak de bodem van de pan een beetje vrij en leg de kip erin, strooi peper en zout erover en bak ze in 10 minuutjes rondom bruin.
- Voeg dan de fijngesneden venkel, wortel, stroop, ontbijtkoek, mosterd, bier en bouillon toe, schep alles door elkaar en laat het geheel +/- 45 minuten zachtjes stoven.
- Doe dan de champignons erbij en laat het geheel nog een kwartiertje sudderen.
- Indien nodig bind je de saus nog een beetje.
- Serveer en brood, frieten of een ander aardappelgerecht bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten