Vegetarische Bami
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-01-2022
Vanavond had ik Bami gemaakt. Niet echt met succes. Ik heb de recept aangepast en hopelijk is dit lekker. Tips voor een goede Bami zijn welkom!
In deze recept heb ik gekozen voor bouillon en ketjap. Bij de andere heb ik hem zonder ketjap. Ik ga experimenteren en kijken wat ik lekkerder vindt.
Ingrediënten 4 personen
Pinda olie1 ui
3 Teentjes knoflook
1 Tl bouillon (groente of tuinkruiden)
300 gram Mie nestjes
3 Eieren
1 Wortel
200 gram Prei
4 El Ketjap manis
1 El Oestersaus of vis saus (Nam pla)
1 Paprika
Benodigdheden
PannenKoksmes
Knoflookpers
Snijplank
Zeef
Spatel
Bereidingswijze
Voorbereiding dag 1:
- Kook de Mie nestjes 13 minuten
- blijf roeren
- Spoel af met koud water en meng met wat olie
- Bewaar in koelkast voor morgen
Voorbereiding dag 2:
- Maak schoon de knoflook
- Rasp de wortel
- Was de groenten en snijd fijn
- Breek de eieren in een kommetje met wat peper en zout.
- Klop de eieren los
Bereiding:
- Bak de ei in een pan en zet daarna apart
- Voeg toe de prei en groenten en breng op smaak met wat peper en zout
- zet de groenten apart in een kom
- Wok de ui en knoflook met olie
- Bak de mie voeg toe de ketjap
- Daarna voeg toe alle ingrediënten in de wok
Serveertip
Voeg eventueel toe Taugé of andere groenten
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties