Vegetarische Bami

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2022

Vanavond had ik Bami gemaakt. Niet echt met succes. Ik heb de recept aangepast en hopelijk is dit lekker. Tips voor een goede Bami zijn welkom! 

In deze recept heb ik gekozen voor bouillon en ketjap. Bij de andere heb ik hem zonder ketjap. Ik ga experimenteren en kijken wat ik lekkerder vindt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Pinda olie
1 ui
3 Teentjes knoflook
1 Tl bouillon (groente of tuinkruiden)
300 gram Mie nestjes
3 Eieren
1 Wortel
200 gram Prei
4 El Ketjap manis
1 El Oestersaus of vis saus (Nam pla)
1 Paprika
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannen
Koksmes
Knoflookpers
Snijplank
Zeef
Spatel

Bereidingswijze

Voorbereiding dag 1:
- Kook de Mie nestjes 13 minuten
- blijf roeren
- Spoel af met koud water en meng met wat olie
- Bewaar in koelkast voor morgen

Voorbereiding dag 2:
- Maak schoon de knoflook
- Rasp de wortel
- Was de groenten en snijd fijn
- Breek de eieren in een kommetje met wat peper en zout.
- Klop de eieren los


Bereiding:
- Bak de ei in een pan en zet daarna apart
- Voeg toe de prei en groenten en breng op smaak met wat peper en zout
- zet de groenten apart in een kom

- Wok de ui en knoflook met olie
- Bak de mie voeg toe de ketjap
- Daarna voeg toe alle ingrediënten in de wok

Serveertip

Voeg eventueel toe Taugé of andere groenten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten