Wild-goulashsoep

  • Europees, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2022
  • Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

  • Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

  • Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

  • Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

  • Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

  • Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

  • Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

  • Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

    Wild-goulashsoep

Deze soep zag ik laatst op de kaart staan bij een restaurant hier in de buurt. Ik dacht toen bij mezelf; die moet ik onthouden.
Toen ik mijn kerstdiner (2021) aan het plannen was en me af zat te vragen welke soep ik zou maken, schoot me dit weer te binnen. Met kerst eten we graag wild en ik maak vaak wildsoep met (bos)paddenstoelen, ook altijd lekker maar toch ging ik deze keer voor de wild-goulashsoep en het was dan ook een schot in de roos.
Ik heb 1 kilo gemengd wildgoulashvlees gebruikt en het resultaat was mijn grote soeppan helemaal vol met deze heerlijke soep. Natuurlijk kun je ook alles halveren of je doet een paar porties in de vriezer.
Je kunt deze soep ook maken met gewone runderpoulet.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
- 1 kg gemengd wildgoulashvlees (stukjes eventueel wat kleiner snijden)
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 3 uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 paprika's (stoplicht)
- 3 flinke aardappelen
- 1 el milde paprikapoeder
- 1 tl pittige paprikapoeder
- 1 tl karwijzaad
- 1 tl Marjolein
- 3 blaadjes laurier
- peper en zout
- 2 el rode wijnazijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
- wildbouillon of fond (of runderbouillon)
- plantaardige olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm in een grote soeppan een beetje olie en bak hierin de spekjes.
- Snijd het vlees indien nodig in kleinere stukjes en voeg ze toe aan de gebakken spekjes.
- Voeg beiden soorten paprikapoeder, karwijzaad, marjolein, laurier en pezo toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe nu de ui en knoflook erbij en fruit tot ze glazig zijn.
- Voeg nu de fijngesneden paprika en aardappelblokjes toe en schep weer alles goed door elkaar.
- Doe dan de tomatenblokjes en tomatenpuree erbij en roer het geheel goed door en stoof het een paar minuten mee.
- Voeg dan de azijn en de bouillon of fond toe.
- Laat alles op een klein pitje 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen. Check na 2 uur of het vlees zacht is en of de soep goed op smaak is. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Is het vlees nog niet zacht genoeg? Laat de soep dan nog wat langer pruttelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten