Moskovisch
- Russisch, Banket
- 30-60 min.
Dit is een recept van martien22
martien22 10-08-2017
Voor een vorm van 26 cm. 5 eieren 200 gr suiker 1 zakje vanillesuiker of 1/2 tl vanillepoeder 1 tl zout 150 gr bloem 50 gr maïzena (of 200 gr glutenvrij meel) boter paneermeel Laat alles op kamertemperatuur komen. Doe de eieren in de beslagkom samen met de suiker, vanillepoeder en het zout. Klop zo lang tot de kleur bijna wit is geworden. Doe de bloem en maïzena in een kom en zeef dit in gedeeltes bij het beslag, waarbij telkens een deel van het meel er voorzichtig doorheen wordt gespateld. Doe het beslag in een met boter ingesmeerde en met paneermeel bestrooide springvorm. Laat gedurende ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 150 graden. Als hij klaar is op een, tegen het plakken, met paneermeel bestrooid rooster laten afkoelen.
Ingrediënten 12 personen
5 eieren200 suiker
150 bloem
50 gram maizena
Boter en paneermeel voor invetten en bestuiven
Benodigdheden
Dit heb ik nog niet gemaakt maar wil het graag proberen.Bereidingswijze
40 min in een voorverwarmde oven van 150 gr C
Bron
Martien 22
Serveertip
Hier wil ik een verjaardagstaart van maken.