Moskovisch

  • Russisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2022

Dit is een recept van martien22
martien22 10-08-2017

 Voor een vorm van 26 cm. 5 eieren 200 gr suiker 1 zakje vanillesuiker of 1/2 tl vanillepoeder 1 tl zout 150 gr bloem 50 gr maïzena (of 200 gr glutenvrij meel) boter paneermeel Laat alles op kamertemperatuur komen. Doe de eieren in de beslagkom samen met de suiker, vanillepoeder en het zout. Klop zo lang tot de kleur bijna wit is geworden. Doe de bloem en maïzena in een kom en zeef dit in gedeeltes bij het beslag, waarbij telkens een deel van het meel er voorzichtig doorheen wordt gespateld. Doe het beslag in een met boter ingesmeerde en met paneermeel bestrooide springvorm. Laat gedurende ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 150 graden. Als hij klaar is op een, tegen het plakken, met paneermeel bestrooid rooster laten afkoelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
5 eieren
200 suiker
150 bloem
50 gram maizena
Boter en paneermeel voor invetten en bestuiven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Dit heb ik nog niet gemaakt maar wil het graag proberen.

Bereidingswijze

40 min in een voorverwarmde oven van 150 gr C

Bron

Martien 22

Serveertip

Hier wil ik een verjaardagstaart van maken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten