Witte bonen in tomatensaus uit Engeland

  • Engels, Ontbijt
  • 30-60 min.
  • Witte bonen in tomatensaus uit Engeland

    Witte bonen in tomatensaus uit Engeland

    Witte bonen in tomatensaus uit Engeland

=18pxDe klassieker bij een Engels ontbijt.  De witte bonen zetten we reeds de avond te voor in water om te weken 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
250 g witte bonen (gedroogd)
1 ,5 liter water
2 takjes bonenkruid
4 sneetjes gezouten spek (in kleine blokjes)
1 ui (in kleine blokjes)
2 cl extra vierge olijfolie
10 g tarwebloem
70 g tomatenpuree
peper
zout
1 el marjolein (fijngehakt)
20 ml room
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Spoel de bonen en zet ze de avond van tevoren in de week in zoveel water dat ze onderstaan. Snij het spek en de ui in kleine blokjes. Hak de marjolein fijn.
2 Breng de bonen met het weekwater, een snuifje zout en het bonenkruid aan de kook. Laat een uur koken met het deksel op de pan. Giet af en vang het kookvocht op. Schep de bonen over in een warme schaal.
3 Fruit het spek en de ui in de olie. Bestuif met bloem en laat nog even op het vuur staan. Voeg al roerend een kwart van het kookvocht van de bonen erdoor. Werk de saus af met de tomatenpuree, peper, zout en marjolein.
4 Laat de saus nog vijf minuten zachtjes koken en roer geregeld om. Voeg de room toe en giet het geheel over de bonen.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten