Macaroni met kruidige gehaktsaus

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2022

De lekkerste macaroni maken met een kruidige gehaktsaus? Goed idee! Het recept voor macaroni met kruidige gehaktsaus vind je hier. Een lekker en eenvoudig recept dat in 25 minuten op tafel staat.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram macaroni of
500 gram penne
2 eetlepels olijfolie
200 gram champignons (in plakjes)
400 gram rundergehakt of
400 gram half-om-half gehakt
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 rode paprika's (in blokjes, zonder zaadjes)
1 ui (gesnipperd)
1 prei (in ringen)
2 stengels bleekselderij (in boogjes)
1 blik gepelde tomaat (400 g)
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
1 theelepel paprikapoeder
150 gram oude kaas (geraspt) of
150 gram belegen kaas (geraspt)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de champignons. Schep ze uit de pan en houd apart.
Bak het gehakt rul in het bakvet. Schep de knoflook, paprika, ui, prei en bleekselderij erdoor en bak 3-4 minuten mee.
Voeg de tomaten met sap, de tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en stoof zachtjes 4-5 minuten. Meng de champignons erdoor.
Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep door het gehaktmengsel. Bestrooi met de kaas.

Bron

https://www.boodschappen.nl/recept/macaroni-met-kruidige-gehaktsaus/

Serveertip

Vervang de groenten en champignons door een zak Italiaanse wokgroenten.

Roer 2 eetlepels pesto door dit gerecht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten