Karbonade met bokbier

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Karbonade met bokbier

    Karbonade met bokbier

    Karbonade met bokbier

Makkelijk te bereiden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Karbonades met bockbier hoofdgerecht. 10 min. (+ 30 min. wachten). 4 pers.

2 schalen varkensschouder karbonades (à ca. 350 g) 20 g roomboter 1 flesje bockbier (30 cl)

2 plakjes ontbijtkoek

1 potje zilveruitjes (320 g) 1 laurierblaadje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Braadpan

Bereidingswijze

1 Breng de karbonades op smaak. Smelt de boter in een braadpan. Bak de karbonades aan beide kanten op halfhoog vuur. 2 Schenk het bier langs de rand in de pan. Verkruimel de ontbijtkoek en laat de uitjes uitlekken. 3 Voeg uitjes, laurier en ontbijtkoek toe aan het vlees. Breng tegen de kook aan en laat met het deksel op de pan 30 min. stoven op laag vuur. Roer regelmatig.

Bron

Hallo van Jumbo

Serveertip

Tip: lekker met spruitjesstamppot met crème fraîche. Kijk voor het recept op Jumbo.com/recepten

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tanjawibbelink avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten