Karbonade met bokbier
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Makkelijk te bereiden
Ingrediënten 4 personen
Karbonades met bockbier hoofdgerecht. 10 min. (+ 30 min. wachten). 4 pers.2 schalen varkensschouder karbonades (à ca. 350 g) 20 g roomboter 1 flesje bockbier (30 cl)
2 plakjes ontbijtkoek
1 potje zilveruitjes (320 g) 1 laurierblaadje
Benodigdheden
Braadpan
Bereidingswijze
1 Breng de karbonades op smaak. Smelt de boter in een braadpan. Bak de karbonades aan beide kanten op halfhoog vuur. 2 Schenk het bier langs de rand in de pan. Verkruimel de ontbijtkoek en laat de uitjes uitlekken. 3 Voeg uitjes, laurier en ontbijtkoek toe aan het vlees. Breng tegen de kook aan en laat met het deksel op de pan 30 min. stoven op laag vuur. Roer regelmatig.
Bron
Hallo van Jumbo
Serveertip
Tip: lekker met spruitjesstamppot met crème fraîche. Kijk voor het recept op Jumbo.com/recepten