Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2022
  • Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

  • Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

  • Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

  • Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

  • Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

  • Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

  • Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

  • Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

    Babi Pangang met Nasi van Ramon Brugman

Als je in de ochtenduren alvast de rijst volgens beschrijving kookt  en het vlees klaar maakt in de speciale bouillon en bovendien al alles voor de nasi snijdt , staat dit gerecht best snel op tafel. Zelfs de saus kun je al op voorhand bereiden. Wij hebben echt gesmuld van dit gerecht , maar een volgende keer maak ik middels wat sambal naar smaak de babi pangangsaus wat pittiger.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen



VOOR HET VLEES

3 schouderkarbonades
300 ml water
2 teen knoflook in plakjes
3 steranijs
1 tl gemberpoeder
1 el basterdsuiker
3 el ketjap
1 tl sambal
2 el rijstwijn


VOOR DE SAUS


1 ui gesnipperd
3 teen knoflook gesnipperd
klontje boter
2 steranijs
1 tl komijnpoeder
3 – 4 el suiker
sap uit een potje atjar tjampoer
140 gram tomatenpuree
2 cm verse gember geraspt
wat kookvocht van het vlees
maizena papje om te binden


VOOR DE NASI

350 gram rijst
1 liter kippenbouillon
3 eieren
1 ui gesnipperd
1 prei schoon in kleine stukjes
100 gram ham klein gesneden
½ rode peper
olie
2 tl knoflookpoeder
peper en zout naar maak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannen, snijplank en mes

Bereidingswijze

DE RIJST

Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking in de kippenbouillon gaar . Giet af en laat in de pan met het deksel erop afkoelen.

HET VLEES

Doe alle ingrediënten voor het vlees in een pan en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en laat 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Laat het vlees in de marinade afkoelen.

DE SAUS

Verwarm het klontje boter in de pan en fruit de ui met de knoflook glazig. Voeg de steranijs en de komijn toe en laat even meebakken. Voeg het vocht van de atjar toe evenals de suiker. Vervolgens de tomatenpuree en de gember. Voeg wat vocht van het vlees toe en breng alles aan de kook. Vis de steranijs eruit en maak de saus op gewenste dikte met wat maizena.


DE NASI

Verhit wat olie in een pan, voeg de eieren toe en blijf roeren totdat het ei gestold is. Haal het uit de pan en zet even opzij.

Verwarm olie in de pan en bak de ui, prei en rode peper aan. Voeg de ham toe en bak even mee. Dan gaat het roerei erbij met het knoflookpoeder. Als laatste de rijst meebakken totdat de rijst goed op temperatuur is.


HET VLEES


Dep het vlees goed droog en bak het in hete olie 3 minuten per kant. Snij het vlees in reepjes. Serveer de babi pangang op een laagje atjar tjampoer en verdeel er de saus over. Serveer de nasi er in een apart kommetje bij.







Bron

Ramon Brugman eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten