Mexicaanse lunchbowl met rijst, kip en limoenaïoli
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 08-01-2022
.
Ingrediënten 2 personen
150 gram witte rijst, gekookt volgens de verpakking1 avocado
1/2 limoen
Snuf zout
Handje ijsbergsla, in snippers
1/2 mango, in kleine dobbelsteentjes
Chilivlokken
Kneepje citroensap
2 eetlepels zwarte bonen
Een restje kip, in stukjes gescheurd (of Vegetarische kipstuckjes)
Tacokruiden
Koriander, ter afwerking
2 eetlepels aïoli (kant- en klaar of zelfgemaakt)
Kneepje limoensap
Limoenzeste
Een paar nacho's (totopo's)
Voor de ingelegde rode ui:
1 grote rode ui, in ringen
Witte wijnazijn/rijstazijn
Bereidingswijze
Ingelegde rode ui
Doe de ui in een bakje en giet er rijstazijn bij tot de uien helemaal onderstaan. Laat minimaal een uur staan, tot de uien zacht zijn geworden en roze zijn gekleurd.
Mexicaanse lunchbowl
Maak een snelle guacamole door het vlees van de avocado te prakken en op smaak te brengen met zout en limoen. Maak ook de limoen-aïoli door 2 eetlepels aioli te mengen met een kneepje limoen en wat limoenzeste.
Doe de blokjes mango in een kommetje en voeg er 1/2 theelepel chilivlokken en het sap van een halve citroen aan toe. Hier heb je't al: razendsnelle mangosalsa!
Haal je restje kip door de tacokruiden.
Zet twee grote kommen klaar en verdeel daarin de rijst, de ijsbergsla, de guacamole, de zwarte bonen, de restjes kip, de mangosalsa en de rode ui.
Werk af met de limoen-aïoli en de koriander. Lekker met wat extra nacho's (totopo's!)
Bron
https://www.culy.nl/recepten/mexicaanse-lunchbowl/
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties