Mexicaanse lunchbowl met rijst, kip en limoenaïoli

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2022
  • Mexicaanse lunchbowl met rijst, kip en limoenaïoli

    Mexicaanse lunchbowl met rijst, kip en limoenaïoli

    Mexicaanse lunchbowl met rijst, kip en limoenaïoli

.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gram witte rijst, gekookt volgens de verpakking
1 avocado
1/2 limoen
Snuf zout
Handje ijsbergsla, in snippers
1/2 mango, in kleine dobbelsteentjes
Chilivlokken
Kneepje citroensap
2 eetlepels zwarte bonen
Een restje kip, in stukjes gescheurd (of Vegetarische kipstuckjes)
Tacokruiden
Koriander, ter afwerking
2 eetlepels aïoli (kant- en klaar of zelfgemaakt)
Kneepje limoensap
Limoenzeste
Een paar nacho's (totopo's)

Voor de ingelegde rode ui:
1 grote rode ui, in ringen
Witte wijnazijn/rijstazijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ingelegde rode ui
Doe de ui in een bakje en giet er rijstazijn bij tot de uien helemaal onderstaan. Laat minimaal een uur staan, tot de uien zacht zijn geworden en roze zijn gekleurd.

Mexicaanse lunchbowl
Maak een snelle guacamole door het vlees van de avocado te prakken en op smaak te brengen met zout en limoen. Maak ook de limoen-aïoli door 2 eetlepels aioli te mengen met een kneepje limoen en wat limoenzeste.

Doe de blokjes mango in een kommetje en voeg er 1/2 theelepel chilivlokken en het sap van een halve citroen aan toe. Hier heb je't al: razendsnelle mangosalsa!

Haal je restje kip door de tacokruiden.

Zet twee grote kommen klaar en verdeel daarin de rijst, de ijsbergsla, de guacamole, de zwarte bonen, de restjes kip, de mangosalsa en de rode ui.

Werk af met de limoen-aïoli en de koriander. Lekker met wat extra nacho's (totopo's!)

Bron

https://www.culy.nl/recepten/mexicaanse-lunchbowl/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten