Japans varkensvlees met aubergine, paprika en miso

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Japans varkensvlees met aubergine, paprika en miso

    Japans varkensvlees met aubergine, paprika en miso

    Japans varkensvlees met aubergine, paprika en miso

.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
1 groene paprika, in stukjes van ongeveer 3cm
1 aubergine
240 g varkenshaas, in dunne plakjes
1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt
1 tl verse gember, fijngehakt of geraspt
2 el rode miso
1 el suiker
1 el sojasaus
1 el mirin, zoete Japanse rijstwijn
1 el sake
1 tl sesamolie
100 ml water
Neutrale olie om te bakken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de rode miso, suiker, sojasaus, mirin, sake, sesamolie en water met elkaar en zet apart.

Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer 1 cm dik en snijd deze plakjes vervolgens in kwarten. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de varkenshaas in zo dun mogelijke plakjes.

Neem een grote wok of hapjespan die je kan afdekken met een deksel. Bak de aubergine in een beetje olie rondom goudbruin en gaar. Verwijder van de pan en zet opzij.

Doe opnieuw een beetje olie in de wok en bak op hoge hitte de plakjes varkenshaas mooi bruin. Voeg de knoflook en gember toe en bak even mee.

Voeg het miso mengsel toe en breng samen aan de kook. Laat het vervolgens met deksel er op 5 minuten pruttelen.

Verwijder de deksel, voeg de gebakken aubergine en de paprika toe. Laat de rest van het vocht verdampen en roer regelmatig, terwijl de paprika beetgaar wordt.

Bron

https://nombelina.com/japans-varkensvlees-met-aubergine-paprika-en-miso/

Serveertip

Serveer met witte rijst

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ChrisFraikin avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten