Japans varkensvlees met aubergine, paprika en miso
- Japans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 groene paprika, in stukjes van ongeveer 3cm1 aubergine
240 g varkenshaas, in dunne plakjes
1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt
1 tl verse gember, fijngehakt of geraspt
2 el rode miso
1 el suiker
1 el sojasaus
1 el mirin, zoete Japanse rijstwijn
1 el sake
1 tl sesamolie
100 ml water
Neutrale olie om te bakken
Bereidingswijze
Meng de rode miso, suiker, sojasaus, mirin, sake, sesamolie en water met elkaar en zet apart.
Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer 1 cm dik en snijd deze plakjes vervolgens in kwarten. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de varkenshaas in zo dun mogelijke plakjes.
Neem een grote wok of hapjespan die je kan afdekken met een deksel. Bak de aubergine in een beetje olie rondom goudbruin en gaar. Verwijder van de pan en zet opzij.
Doe opnieuw een beetje olie in de wok en bak op hoge hitte de plakjes varkenshaas mooi bruin. Voeg de knoflook en gember toe en bak even mee.
Voeg het miso mengsel toe en breng samen aan de kook. Laat het vervolgens met deksel er op 5 minuten pruttelen.
Verwijder de deksel, voeg de gebakken aubergine en de paprika toe. Laat de rest van het vocht verdampen en roer regelmatig, terwijl de paprika beetgaar wordt.
Bron
https://nombelina.com/japans-varkensvlees-met-aubergine-paprika-en-miso/
Serveertip
Serveer met witte rijst