Zazuka

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2022

Gegeten in Israel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 theelepel komijn
• Olijfolie
• 2 grote uien, ontdaan van schil en fijngehakt
• 1 paprika's, fijn gehakt
• 2 theelepels bruine basterdsuiker
• 3 laurierblaadjes
• 2 eetlepels bladpeterselie, fijn gehakt
• Bosje verse koriander, fijn gehakt
• 3 grote rijpe tomaten, grof gehakt
• Tomatenpuree
• Blikje tomaatstukjes
• Snufje cayenne peper
• Zout en peper
• 4 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hakker, tarte tatin pan.

Bereidingswijze

Komijn poeder in de pan, rooster. Voeg olijfolie toe en bak hierin de fijngehakte uien voor twee minuten.
Voeg nu de fijngehakte paprika, de suiker,en bak op hoog vuur. Tomatenpuree mee bakken. Meng vervolgens ook de geschilde en van pitjes ontdane tomaten, blikje blokjes tomaten, laurierblaadjes, peterselie, cayennepeper, zout en peper erdoor en kook op laag vuur gedurende vijftien minuten. Voeg genoeg water toe zodat het de consistentie van een pastasaus krijgt en proef of het geheel goed op smaak is.
Breek de eieren boven een holletje in de saus. en kook nog 10-12 minuten op laag-middelhoog vuur in de oven.

Als de eieren gestold zijn besprenkel je het geheel met koriander en serveer met Turks witbrood.

Bron

Beetje Ottolenghi

Serveertip

Lekker met brood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten