Gegratineerde tomaatjes met pesto en mozzarella

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Gegratineerde tomaatjes met pesto en mozzarella

    Gegratineerde tomaatjes met pesto en mozzarella

    Gegratineerde tomaatjes met pesto en mozzarella

=18pxEen lekkere warme mediterraanse lunch

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 boerenbrood (klein, ongesneden)
2 coeur de boeuf-tomaten
2 mozzarella bolletjes
1 potje pesto ( of zelf maken)
50 g olijven (gemengd, in plakjes)
basilicum (enkele blaadjes)
1 tl gedroogde oregano
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Snij het brood in 4 schuine sneden van 1,5 cm dik. Wrijf ze in met een teentje knoflook en gril de stukjes brood enkele minuten in de oven.
3 Snij de tomaten en de mozzarella in gelijke plakjes. Maak de pesto* in een vijzel of blender of gebruik kant-en klare pesto.
4 Leg wat tomaat, pesto en mozzarella op de broodjes. Strooi er de gedroogde oregano en olijvenplakjes over en kruid met wat peper.
5 Leg in een ovenschaal en gratineer in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Bron

libelle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten