Pastinaak salade

  • Vegetarisch, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2022
  • Pastinaak salade

    Pastinaak salade

    Pastinaak salade

=18pxEen vegan salade met een zachte, zoete smaak

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 citroen
400 g pastinaak
3 el olijfolie
1 knoflook teentje
3 el peterselie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pers het sap van de citroen. Maak de pastinaken schoon en snij ze in lange reepjes van ongeveer 4 cm breed. Hak de peterselie en snipper de knoflook.
2 Doe de groenten in een steelpan, kruid met peper en zout. Voeg er de fijngesnipperde knoflook aan toe, besprenkel met olijfolie, en roer om. Voeg er water aan toe tot de pastinaak net onderstaat. Kook in 15 tot 20 minuten gaar. Laat de pastinaak uitlekken en afkoelen.
3 Laat het kookvocht verder inkoken tot stroop.
4 Meng het citroensap met de fijngehakte peterselie en het ingekookte kookvocht. Schep de afgekoelde pastinaak voorzichtig door de saus en serveer.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten