Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

  • Internationaal, Salade
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-01-2022
  • Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

    Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

    Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

  • Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

    Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

    Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

  • Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

    Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

    Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

  • Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

    Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

    Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

  • Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

    Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

    Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

Gerookte eendenborst is altijd maar een beperkte tijd verkrijgbaar dus dan maak ik er graag een heerlijke salade mee. Deze keer geen voorgerecht maar een grotere hoeveelheid als hoofdgerecht. Natuurlijk kun je de hoeveelheden verminderen en dan is prima als voorgerecht.
Ik heb er een zelfgemaakte Cranberry-saus-met-sinaasappel bij gebruikt maar je kunt ook prima een schep Rode-bessenjam of rode bessen gelei gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 100 gram gemengde sla
- 100 gram plakjes gerookte eendenborst
- 100 gram (noten)paté
- scheutje vinaigrette of andere dressing
- cranberrysaus of rodebessenjam/gelei
- komkommer
- radijsjes
- geroosterde (wal)noten
- lente uitje
- optioneel: truffelmayonaise
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verdeel de sla over de borden doe er een beetje vinaigrette overheen.
- Leg de plakjes eendenborst en de stukjes paté op de sla en schep hier en daar een lepeltje van de cranberrysaus/jam ernaast.
- Doe de radijsjes en komkommer erbij en strooi en een beetje geroosterde walnoten en fijngesneden lenteui overheen.
- Optioneel: hier en daar een puntje truffelmayo. Je kunt ook een keuze maken of je truffelmayo of cranberrysaus/bessenjam gebruikt.

Serveertip

Lekker met (geroosterd) stokbrood en kruidenboter

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 09-01-2022

Hoi Ria, bedankt voor de tip. Meestal eet ik met de seizoenen mee dus dan komt eer vanzelf weer wat anders voor in de plaats. Erg lastig dat je niet in je account kunt en ook heel vervelend dat Smulweb dat niet voor je kan oplossen. Bedankt voor je reactie. Ik zag het toevallig want je krijgt daar ook geen melding meer van. Groetjes van Wilmie.

aubergineke avatar
aubergineke 08-01-2022

sorry voor de tikfoutjes Groet van Ria

aubergineke avatar
aubergineke 08-01-2022

Dag Wilmie je recept meegenomen. Tip voor jou mocht je geen gerookte endenborst meer kunnen kopen dan kun je het zelf op de BBQ bereiden. Groetejs van Riawes nu vis Aubergineke want ik kan al vele maanden niet op mijn Smulweb pagina Riawes komen na vele vergeefse mails naar het Smulweb team.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten