Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2022
  • Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus

    Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus

    Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus

Een goedgevulde lasagne met groente, gehakt, saus en kaas maar dan koolhydraat­bewust, wat wil je nog meer!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
3 g gedroogde oregano
800 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden (kant en klaar bij AH , bevatten paprika-prei-wortel-courgette en ui)
700 g passata di pomodoro
2 courgettes
125 g mozzarella
1 bakje tuinkers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal 20 x 30 cm

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in 2 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee. Schenk de passata erbij en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

2 Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel ⅓ deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten. Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

3 Garneer de lasagne met de tuinkers en bestrooi met wat versgemalen peper.

Bron

ah

Serveertip

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten