Gekaramelliseerde appel en peer met balsamicostroop

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2022

Lekker en makkelijk nagerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 appelen (in partjes)
2 peren (in partjes)
1 limoen (schil geraspt, partjes losgesneden)
1 tl suiker
olijfolie
1/2 L balsamicoazijn (niet te dure)
basilicum
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snij de appels en peren in partjes. Rasp de schil (zeste) van de limoen, snij de partjes los.
2 Laat in een diepe pan de balsamicoazijn op een zacht vuur tot de helft inkoken. Roer er, van het vuur, wat zeste van de limoen door (naar smaak).
3 Verhit wat olie in een wok en bak er de appel en peer enkele minuten in aan (ze mogen niet te zacht worden). Bestrooi met 1 kl suiker en laat karamelliseren. Haal van het vuur en laat lauw worden.
4 Meng de gebakken partjes appel en peer met de limoenpartjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over schaaltjes, lepel er wat balsamicostroop over en werk af met nog wat limoenzeste en een blaadje basilicum.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten