Schnitzels met oesterzwammen portsaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-01-2022
  • Schnitzels met oesterzwammen portsaus

    Schnitzels met oesterzwammen portsaus

    Schnitzels met oesterzwammen portsaus

De ongepaneerde (varkens-)schnitzels afzonderlijk gebakken. In het overgebleven vet worden de uisnippers en oesterzwammen gebakken.Afgeblust met rode port en slagroom. In plaats van oesterzwammen zijn champignons natuurlijk ook erg lekker in deze saus.
Een feestelijke vleesgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 ongepaneerde varkensschnitzels
Peper, zout,
bloem
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote gele ui, gesnipperd
1 50 gram oesterzwammen, in reepjes
10 gram roomboter
1/2 dl rode port
100 ml slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan

Bereidingswijze

Schnitzels met zout en peper bestrooien en aan beide zijden met bloem bestuiven.
In een grote koekenpan de olie verhitten.
Schnitzels in plm. 8 tot 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. (baktijd is afhankelijk van de dikte van de schnitzels). Schnitzels uit pan nemen en warm houden.
Bij het overgebleven vet de boter toevoegen en hierin de uisnippers en oesterzwammen plm. 4 min. bakken.
Met port afblussen en iets laten inkoken. Room toevoegen. Aan de kook brengen tot de room wat dikker wordt. Op smaak maken met zout en peper.

Serveertip

Wij hebben de schnitzels gegeten met witlof en gekookte aardappelen.
Maar ook lekker met gebakken aardappelen en bijvoorbeeld sperziebonen, doperwten etc.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten