Zelfgemaakte Ajam boemboe, de ultieme Aziatische kip

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2022

Mijn schone zus vertelde mij dat ze zo heerlijk kip gegeten had, voortreffelijk. Ik ben niet zo van kip, zeker niet na mijn vakantie naar Egypte.... Maar zij heeft jarenlang een befaamd kippenrestaurant gehad en ik verslond echt alles daar op de kaart, dus mijn aversie tegen kip (en kokosmelk) aan de kant gezet....Wow, wat een heerlijk recept! Om je vingers bij af te likken. Nu heb ik het geluk dat ik ook met een slager getrouwd ben, die ook nog eens heel graag kookt, dus werd het recept ook nog eens verbeterd.....Ik deel het graag met jullie!
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de bouillon waar je de kip in gaart:
500 gr. kippendijfilet
Cajunkruiden (3 el)
handje gedroogd limoenblad/citroenblad/blad van de kefirboom
1 stengel sereh
1 kippenbouillonblokje
2 kleine maggibouillonblokjes

voor de Boemboe:
1 ui
2 cm gember
handje verse peterselie
4 tl knoflook
1 el paprikapoeder
2tl kurkuma
1/4 tl kaneel
1 tl trassi
1 el sambal badjak
1 el bruine suiker
zout
beetje olie

Voor de Groente:
1 rode paprika
250 gr. champignongs
200 gr. diepvrieserwten

300 gr rijst
250 gr. kokosmelk

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine of hakmolentje

Bereidingswijze

Marineer de kip in de cajunkruiden en bak aan in de olie.

Zet in een andere pan water op met de bouillonblokjes.
Kneus met de achterkant van je mes de stengel sereh, voeg toe aan de bouillon.
Voeg de kefirblaadjes ook toe en laat even koken.
Voeg dan de aangebakken kip met de olie toe en laat een uurtje pruttelen.

Doe alle ingrediënten van de boemboe in het hakmolentje en maak er een mooie puree van.
Haal de kip uit de bouillon. Bak de boemboe kort aan in wat zonnebloemolie en doe de kip, champignons, paprika en kokosmelk toe en roer dit goed door. Leg de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
Voeg na 20 minuten 200 gram diepvries erwtjes toe en laat nog even 5 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan. Breng op smaak met extra peper en/of zout.

Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking en serveer dit erbij.

Bron

Zie boven...voor de groente en het boemboe recept van "de familie over de kook"

Serveertip

Gebruik kippendijfilet, zoveel lekkerder dan kipfilet. Het kleine beetje vet wat eraan zit, zorgt ervoor dat het niet uitdroogt zoals dat bij kipfilet wel zou gebeuren.
Als je het dan ook nog eens van een lekker loslopend biologisch kippetje doet....ook dat verschil ga je merken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten