No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-01-2022
  • No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

    No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

    No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

  • No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

    No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

    No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

  • No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

    No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

    No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

  • No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

    No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

    No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

  • No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

    No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

    No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

  • No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

    No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

    No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers

Een manier om je overgebleven gourmet vlees en groenten te redden van de kliko kan heel makkelijk door ze te roerbakken. Het maakt hierbij niet uit of je verschillende soorten vlees hebt. Als je lapjes hebt snij ze dan wel eerst even in reepjes.
De groenten die ik heb gebruikt zijn; ui, paprika en (kastanjes)champignons maar hiermee is natuurlijk ook nog genoeg te variëren. Ik heb ook nog een handvol cashewnoten toegevoegd.
Verder heb ik wat woksaus (Hoisin) toegevoegd en die is heel goed te vervangen door een mengeling van ketjap, oestersaus, vissaus en bruine suiker.

TIP: Als je het wat pittiger wilt hebben kun je een (halve) rode peper of een schep sambal toevoegen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- stukjes overgebleven gourmetvlees (in reepjes snijden)
- paprika, ui en (kastanje)champinons
- knoflook
- handvol cashewnoten
- 4 el (Hoisin) woksaus (of 1 el ketjap, 1 el oestersaus, 1 el vissaus en 1 el bruine suiker)
- arachide olie of zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm olie in een wok en wok hierin de ui en knoflook.
- Voeg de reepjes vlees toe en roerbak ze enkele minuutjes.
- Doe dan de paprik en champignons erbij en roerbak het weer enkele minuten, de paprika mag nog knapperig zijn maar de champignons moeten wel gaar zijn. Even proeven dus.
- Voeg dan de woksaus en de cashewnoten toe en meng alles goed door elkaar.

Serveertip

Lekker met rijst erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten