Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2022
  • Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

    Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

    Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

  • Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

    Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

    Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

  • Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

    Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

    Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

  • Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

    Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

    Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

  • Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

    Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

    Kabeljauwhaasje met een jasje Coburgerham en een lauwwarme salsa

Combineer stevige kabeljauwhaas eens  met een knapperig en smaakvol jasje van Coburgerham. Lekker met de aparte salsa van kerstomaat. Ik heb er gebakken krieltjes in de schil bij geserveerd  en meer vis, zodat ik het als hoofdgerecht serveren kon.  Heel erg lekker met die lauwwarme salsa van kerstomaat, kappertjes en ansjovis. 

Dit recept ging uit van 70 gram vis per persoon ( 4) Zonder een bijgerecht. Ik ga er dus vanuit, dat dit een uitstekend tussengerecht, of voorgerecht zou kunnen zijn. Ook als lunch met een stevige snee bruin boerenbrood. 

De vis gaart mooi in de oven en blijft mals en sappig, maar is wel lauwwarm. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 stukjes kabeljauwhaas van 130 gram
4 plakjes Coburgerham
125 g kerstomaatjes gehalveerd
1 el olijfolie
1 sjalotje gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 ansjovisfilets
1/2 el kappertjes
6 basilicumblaadjes
75 g veldsla
1 eetlepel balsamico siroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal snijplank en mes, aluminiumfolie

Bereidingswijze


Fruit de sjalot en de knoflook zachtjes in de halve el olie. Haal van het vuur en voeg de ansjovisfilets, kappertjes en de gehalveerde kerstomaatjes toe.

Verwarm ondertussen de oven voor op 120 graden. Bestrooi de haasjes royaal met peper uit de molen en omwikkel ze met de Coburgerham. Bak ze even aan in wat olie met boter en leg ze vervolgens voor circa 15 minuten in een ovenschaal, die met aluminiumfolie is afgedekt en plaats de schaal in het midden van de oven.

Verwarm de laatste minuten de salsa in een pan . Serveer de vis op verwarmde borden met de salsa ernaast, een toef veldsla met wat verse blaadjes basilicum en wat balsamico siroop.

Bron

Visgerechten.nl met eigen tekst en foto's en aanpassing .

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten