Pittige Koreaanse Komkommer Pickles (Oi Muchim)
- Koreaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
Pittige Koreaanse augurken, oi muchim genaamd, zijn een typisch bijgerecht (banchan) dat geserveerd wordt naast een Koreaanse barbecue. Maar ze doen het ook heel goed op een broodje, naast gegrild vlees of met roerei. Je kunt ze zelfs aan een spies serveren als garnering voor cocktails, zoals in een martini of Bloody Mary.
Ingrediënten 4 recipe.people
1/2 kg Kirby-komkommers of gewone komkommer1 1/2 theelepels zeezout
1 teentje gehakte knoflook
1 eetlepel gochugaru (Koreaanse chilivlokken), of rode chilivlokken
1 theelepel rijstazijn
1 theelepel sesamolie
2 tot 3 theelepels kristalsuiker
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes, optioneel
Bereidingswijze
-Snijd de komkommers in stukjes . Als je gewone komkommers gebruikt, halveer ze dan in de lengte en schep de zaden eruit en snijd ze in stukjes ( zie foto)
-Doe de gesneden komkommers in een vergiet boven een grote kom. Bestrooi de komkommers met het zout en hussel ze voorzichtig door elkaar. Laat ze 30 tot 60 minuten zitten. Het zout trekt water uit de komkommers.
-Knijp de komkommerstukjes stevig samen om meer water te laten ontsnappen; dit in kleine handjes doen zal het meest effectief zijn.
-Leg de komkommerstukjes in een enkele laag op een schone theedoek of keukenpapier; rol de handdoeken strak om de komkommers om nog meer water eruit te persen.
-Doe de komkommers in een middelgrote kom.
-Voeg de gehakte knoflook toe, de pepervlokken, rijstazijn, sesamolie en suiker toe. Meng alles . Voeg eventueel de sesamzaadjes toe en roer door elkaar.
-Dek de augurken af en laat ze minstens 30 tot 60 minuten afkoelen voordat je ze serveert.
Bron
Molly Watson