Vijgenjam van verse vijgen met rode wijn en kaneel
- Internationaal, Ontbijt
- 10-20 min.
- Geplaatst op 31-12-2021
Ik had niet zoveel vijgen maar wilde er toch een lekkere jam van maken. Ik heb daarom de hoeveelheid vijgen aangevuld met droge rode wijn en verder op smaak gemaakt met een snuf kaneelpoeder. Lekker jammetje.
Ingrediënten 6 personen
Plm. 400 gram verse rijpe vijgenaangevuld met droge rode wijn tot 500 gram
1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
250 gram geleisuiker 2 : 1
Benodigdheden
grote panjampotjes
Bereidingswijze
Vul de jampotjes en deksels met kokend water en laat ze even staan. Zet ze daarna op hun kop op een schone theedoek en laat uitlekken.
Snij de schoongemaakte vijgen in kleine stukjes. Vul de hoeveelheid vijgen aan met droge rode wijn.
Meng de geleisuiker door de vijgen met rode wijn. Roer het kaneelpoeder erdoor..
Breng de vijgen aan de kook en laat ze plm. 4 tot 5 minuten zachtjes doorkoken.
Vul de nog warme jampotjes met de vijgenjam. Zet de potjes een paar minuten op hun kop.
Laat de jam afkoelen en zet er een etiketje op.
Serveertip
Lekker op een beschuitje, cracker of vers wit broodje.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties