Vijgenjam van verse vijgen met rode wijn en kaneel

  • Internationaal, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-12-2021
  • Vijgenjam van verse vijgen met rode wijn en kaneel

    Vijgenjam van verse vijgen met rode wijn en kaneel

    Vijgenjam van verse vijgen met rode wijn en kaneel

Ik had niet zoveel vijgen maar wilde er toch een lekkere jam van maken. Ik heb daarom de hoeveelheid vijgen aangevuld met droge rode wijn en verder op smaak gemaakt met een snuf kaneelpoeder. Lekker jammetje.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Plm. 400 gram verse rijpe vijgen
aangevuld met droge rode wijn tot 500 gram
1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
250 gram geleisuiker 2 : 1
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan
jampotjes

Bereidingswijze

Vul de jampotjes en deksels met kokend water en laat ze even staan. Zet ze daarna op hun kop op een schone theedoek en laat uitlekken.
Snij de schoongemaakte vijgen in kleine stukjes. Vul de hoeveelheid vijgen aan met droge rode wijn.
Meng de geleisuiker door de vijgen met rode wijn. Roer het kaneelpoeder erdoor..
Breng de vijgen aan de kook en laat ze plm. 4 tot 5 minuten zachtjes doorkoken.
Vul de nog warme jampotjes met de vijgenjam. Zet de potjes een paar minuten op hun kop.
Laat de jam afkoelen en zet er een etiketje op.

Serveertip

Lekker op een beschuitje, cracker of vers wit broodje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten