Spaghetti Verrassing.....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

  • Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

  • Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

  • Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

  • Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

  • Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

  • Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

  • Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

    Spaghetti Verrassing.....

 Op You Tube zag ik iets dergelijks voorbijkomen. Ik vond dat wel een leuk idee om spaghetti eens in een geheel andere vorm te gieten. Zo is dit gerecht met andere ingrediënten ontstaan. Helaas heb ik bij gemis aan een grotere hapjespan de spaghetti wat met een schaar moeten kortwieken om ze in mijn grootste hapjespan te laten passen. Lekker met deze frisse salade.

Zoetzure-komkommersalade-met-dille-en-rode-ui 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people

120 gram spaghetti
110 gram gemengd gehakt
110 gram rundergehakt
½ rode paprika in blokjes
½ gele paprika in blokjes
25 gram pittige augurkjes geraspt.
1 flinke tros tomaat in blokjes
1 el gesnipperde blad peterselie + extra voor garnering
zwarte peper, zout, mild paprikapoeder naar smaak
400 ml tomaten-groentesap
olijfolie of zonnebloemolie.
50 gram geraspte mozzarella.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan, snijplan , mes, kom

Bereidingswijze

Verdeel de spaghetti in 4 porties van 30 gram. Meng beide soorten gehakt met peper, zout, paprikapoeder en de peterselie. Kneed alles goed door en verdeel het gehakt in 4 porties van circa 55 gram.

Neem een bundeltje spaghetti. Maak een portie gehakt plat en vorm het in het midden om een portie spaghetti. Maak zo 4 porties.
Verhit wat olie in een grote hapjespan en bak de spaghetti gehakt pakketjes op matig vuur aan alle kanten bruin. Voeg de tomaat en de geraspte augurk toe en bak even mee. Dan gaat de paprika erbij om even mee te bakken.

Voeg het tomatensap toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes garen met het deksel op de pan. Controleer na 10 minuten de saus. Laat eventueel een kleine opening tussen het deksel en de pan om de saus wat te laten indikken.

Bestrooi het gehakt met de geraspte mozzarella en laat circa 3 minuten smelten met het deksel op de pan.

Serveer 2 pakketjes met saus op voorverwarmde borden per persoon en bestrooi het geheel met nog wat gesnipperde peterselie.

Serveertip

Lekker met een frisse komkommersalade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten