Kwarktaart met Glühwein

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.

Op zoek naar een last minute bak recept voor oudjaarsavond? Probeer deze heerlijk kwarktaart met Glühwein en een bodem en topping van speculaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 7 recipe.people
100 gram boter
300 gram roomboter speculaas molens + 40 gram speculaas kruimels voor de topping
6 gelatine blaadjes (
100 ml melk
250 ml verse slagroom
500 gram kwark
300 ml glühwein
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 24cm doorsnee
Bakpapier
1 lepel
Steelpan

Bereidingswijze

Bekleed de springvorm met bakpapier
Verkruimel 300 gram de speculaas heel fijn
Smelt de boter in de pan
Meng de speculaas met de boter
Verdeel de speculaas over de bodem van de springvorm en druk de speculaas met de achterkant van de lepel plat
Laat de springvorm in de koelkast afkoelen
Week de gelatine blaadjes in koud water
Verwarm de melk tot het kookpunt, draai daarna het vuur uit
Knijp de gelatine blaadjes goed uit en roer deze door de melk tot dat de gelatine is opgelost
Laat de melk al roerend afkoelen tot lauwwarm
Spatel de kwark door de melk
Spatel de slagroom door het kwark mengsel. Zorg dat de kwark helemaal glad is
Spatel de Glühwein door het kwart mengsel
Verdeel het kwark mengsel over de speculaas bodem
Laat de taart minimaal 5 uur opstijven in de koelkast
Verdeel voor het serveren van de taart de overige speculaas kruimels over de taart

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Tassiesfoodfavorites avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten