Paksoi - stamppot met vega ketjapballetjes....
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Nog nooit heb ik vegaballetjes in een recept gebruikt. Ik was dan ook razend nieuwsgierig hoe mijn lieve tafelgenoot zou reageren. Nou, laat dat verrassend goed uitpakken. Smaak en bite oké. Mocht je toch een fervente carnivoor zijn, draai dan je eigen balletjes met rundergehakt of half en half gehakt. Deze stamppot op Aziatische basis is verdraaid lekker !
Het recept staat beschreven voor 1 kg aardappelen en slechts één struik paksoi. Persoonlijk vind ik dat wat weinig groente . De paksoi die ik kocht was aan de dunne kant en dus heb ik er 2 gebruikt op 400 gram aardappelen.
Ingrediënten 2 recipe.people
400 gram geschilde kruimige aardappelen in stukkencirca 450 ram paksoi in kleine reepjes
1 rode peper in ringetjes( zonder zaadjes)
1 rode ui in smalle halve ringetjes
2 el zoete ketjap
2 el rijstolie( arachideolie of wokolie)
50-75 ml kokosmelk
½ tl kerriepoeder
250 gram vegaballetjes( gehalveerd)
50 gram gefrituurde uitjes
Benodigdheden
wok, pan, pureestamper, snijplank en mesBereidingswijze
Kook de aardappelen in ¼ stukje groente of kruidenbouillon gaar. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de uiringen enkele minuten. Voeg de balletjes toe en bak ze op middelhoge stand 5-6 minuten mee. Voeg er de ketjap aan toe en houd alles warm.
Wok ondertussen in de andere el olie de paksoi met de rode peper circa 4-5 minuten . Giet de aardappelen af en stoom ze droog. Voeg kerrie en kokosmelk toe en stamp tot een smeuïge puree. Werk er de paksoi door en verdeel de stamppot op voorverwarmde borden met de vega ketjapballetjes en bestrooi met de gefrituurde uitjes.
Bron
Proef het Zuiden eigen tekst foto's en aanpassing
Serveertip
Lekker met wat pittige snack augurkjes.