Perzikenmousse een snel, gemakkelijk en heerlijk nagerecht

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-12-2021
  • Perzikenmousse een snel, gemakkelijk en heerlijk nagerecht

    Perzikenmousse een snel, gemakkelijk en heerlijk nagerecht

    Perzikenmousse een snel, gemakkelijk en heerlijk nagerecht

Deze perzikenmousse is gemaakt van gepureerde perziken uit blik met roomkaas. Ik heb onderin het glas een paar amaretti gedaan met wat likeur. Gemakkelijk te maken, snel klaar en lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Plm. 300 gram uitgelekte perziken op siroop
2 zakjes vanillesuiker
Mespunt zout (verhoogt de smaak)
200 gram MonChou Zacht & Luchtig of roomkaas naturel
3 eetlepels perzikenvocht
Amaretti of bastognekoeken
Scheutje likeur, bijv.amaretto
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
glazen
staafmixer

Bereidingswijze

Pureer de perziken met een staafmixer. (Hou van de perziken iets over om te garneren).
Voeg de vanillesuiker, mon chou en perzikenvocht hieraan toe
Pureer dit tot gladde mousse.
Doe een paar amaretti (of verkruimelde bastognekoek) onderin het glas. Sprenkel er eventueel een dopje likeur over, bijv. amaretto.
Verdeel de perzikenmousse erover.
Garneer met een schijfje perziken en eventueel een amaretti.

Serveertip

Gebruik je geen likeur maak de koekjes onderin dan wat vochtig met wat perzikensap.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten