Potage à la Reine.......

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2021
  • Potage à la Reine.......

    Potage à la Reine.......

    Potage à la Reine.......

  • Potage à la Reine.......

    Potage à la Reine.......

    Potage à la Reine.......

  • Potage à la Reine.......

    Potage à la Reine.......

    Potage à la Reine.......

  • Potage à la Reine.......

    Potage à la Reine.......

    Potage à la Reine.......

  • Potage à la Reine.......

    Potage à la Reine.......

    Potage à la Reine.......

  • Potage à la Reine.......

    Potage à la Reine.......

    Potage à la Reine.......

Potage à la Reine is de Franse benaming voor koninginnesoep. Met veel verse groente en gemakkelijk te maken.
Lees hieronder het interessante relaas van het wel en wee van deze soep.


coquinaria.nl/recepten/07.2histrecept.htm





 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 gram kipfilet
2 liter kippenbouillon ( 3 blokjes) minder zout
2 winterpeen geschild in dunne plakjes
1 kleine winterpeen geschild in hele klein blokjes
1 ui gesnipperd
100 gram tuinerwtjes( diepvries)
2 el krul of bladpeterselie
3 stengels bleekselderij schoon in kleine boogjes
1 prei schoon in dunne ringetjes.
50 gram bloem
50 gram roomboter
100 ml kookroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer, soeppan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Kook de kip gaar in de 2 liter water waarin 3 bouillonblokken zijn opgelost.

Smelt de helft van de boter en smoor op een laag vuurtje de wortelplakjes , prei, ui en bleekselderij met het deksel op de pan ongeveer 10 minuutjes. ( Ik heb wat bouillon toegevoegd) .

Verwijder de kip uit de bouillon. ( haal de kip met 2 vorken uit elkaar) Voeg de bloem toe aan de pan met groente. Voeg steeds al roerend een scheut bouillon toe. Blijf roeren totdat alle bouillon bij de groente is. Controleer of alle groente gaar is.

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de rest van de boter en de room toe. Als laatste gaan er de tuinerwtjes, de piepkleine wortelblokjes en de kip erbij. Laat enkele minuutjes verwarmen. Proef en breng op smaak met peper uit de molen.

Serveer de soep in voorverwarmde kommen en werk af met wat peterselietoefjes en eventueel wat groen van de bleekselderij.
Serveer met een lekker afgebakken broodje.

Bron

Bonapetit eigen tekst en foto's iets aangepast naar smaak en bereidingswijze.

Serveertip

Daags van te voren deze soep maken kan. Voeg dan pas de room toe als je de soep gaat verwarmen. Dit voorkomt eventuele schifting.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten