Kniepertjes

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-12-2021
  • Kniepertjes

    Kniepertjes

    Kniepertjes

Traditionele wafels voor oud en nieuw

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten

250 g boter
400 g witte (basterd)suiker
3 tot 4 eieren
500 g bloem
2 theelepels kaneel of anijs
1 schone borrel (jonge jenever).

Voor rollechies wordt hieraan water toegevoegd tot een dunner, meer pannenkoekachtig beslag ontstaat ( +- 600 ml)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kniepertjes wafelijzer

Bereidingswijze

Bereiding beslag
Smelt de boter en los er de suiker in op. Voeg een voor een de eieren toe. Goed mengen en er langzaam het water/melk mengsel bijgieten. Daarna de (gezeefde) bloem er al roerend bijstrooien tot een glad beslag ontstaat. Op het laatst een schepje kaneel en wat anijs en een scheut jonge jenever door het mengsel doen.

Laat het beslag enige uren staan, liefst een hele nacht, voordat er gebakken wordt.

Bakken
Het ijzer goed verhitten en invetten met vetspek of wat boter. Bak de kniepertjes en rollechies tot ze lichtbruin zijn en rol ze meteen op rond een stokje of de steel van een pollepel.

Bron

Landleven

Serveertip

Lekker om deze te vullen met slagroom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten