Gebakken dumplings met heel veel knoflook uit Korea

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-12-2021
  • Gebakken  dumplings  met heel veel knoflook uit Korea

    Gebakken dumplings met heel veel knoflook uit Korea

    Gebakken dumplings met heel veel knoflook uit Korea

snel en super spicy dimplings uit Korea 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6-8 grote teentjes knoflook
4 el neutrale olie
½ kopje sojasaus
¼ kopje bruine suiker
¼ kopje honing
¼ kopje rijstazijn
1 el gember, fijngehakt
8-10 teentjes knoflook, fijngehakt
¼ tl rode pepervlokken
1 tl sesamolie
1½ eetlepel maizena
1-2 tl water, indien nodig voor consistentie
20 Bibigo Kip & Groente Mandu
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een mandoline

Bereidingswijze

-Snijd 6-8 teentjes knoflook met een mandoline in dunne plakjes en week de plakjes 2-3 minuten in koud water. -Giet af in een zeef en dep helemaal droog.
-Verhit olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakjes knoflook toe en zet het vuur laag tot middelhoog. Gebruik een vork om knoflookplakken rond te roeren terwijl ze koken. Verwijder zodra ze licht goudbruin beginnen te worden, ongeveer 6-8 minuten. Breng ze over naar een papieren handdoek.
-Roer in een middelgrote pan sojasaus, bruine suiker, honing, rijstazijn, gehakte knoflook, rode pepervlokken, sesamolie en water door elkaar. Breng aan de kook op middelhoog vuur, af en toe kloppend, tot het gemengd en enigszins ingedikt is, ongeveer 2-3 minuten.
-Maak de maizena-brij door 4 eetlepels van het sausmengsel te verwijderen en dit samen met de maïzena te roeren tot de dikke brij ontstaat. Giet terug in de pan met de resterende saus en laat 1-2 minuten sudderen tot het ingedikt is.
-Bak Bibigo Chicken & Vegetable Mandu volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eenmaal gebakken, gooi het soja-knoflookglazuur erdoor tot het goed bedekt is.
-Afwerken met veel knapperige knoflookchips en geniet ervan!

Bron

bibigo usa

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten