Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen

  • Filippijns, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-12-2021
  • Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen

    Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen

    Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen

  • Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen

    Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen

    Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen

Roergebakken mihoen met garnalen en groenten. Een favoriet op alle Filipijnse feesten!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
40g Mama Sita's Pansit Bihon Mix
¼ tsp Mama Sita's anchuetepoeder ( Gewonnen uit de Achuete/ zaden, het geeft een lichtzoete smaak en een smakelijke kleur variërend van geeloranje tot roodoranje (afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid)
227g rijstnoedels
250g garnalen, gepeld en gewassen
knoflook, fijngestampt
1 rode ui
100g sperziebonen
100g wortel
1½ el selderij
100g kool
2 el olie
Garnering:
Gebakken knoflook
Roerei
Serveer met:
Vissaus (patis)
Calamansi (Filipijnse limoen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de sperziebonen en selderij in dunne reepjes. Snijd de rode ui en wortel. Snijd de kool en roerei in reepjes.

-Verhit olie in een pan en sauteer de knoflook en uien. Wanneer de uien doorzichtig worden, voeg je de garnalen en groenten toe.
-Wanneer de garnalen roze/oranje worden, voeg je de anchuetepoeder en opgeloste bihonmix toe. Bedek de pan met de deksel en laat het nog 3 minuten koken. Voeg dan de noedels toe. Roer goed, en laat het verder koken op medium vuur totdat de noedels zacht zijn.

-Garneer met gebakken knoflook en reepjes roerei. Serveer met vissaus en Filipijnse limoen.

Bron

amazing oriental

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten