Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen
- Filippijns, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 27-12-2021
Roergebakken mihoen met garnalen en groenten. Een favoriet op alle Filipijnse feesten!
Ingrediënten 6 personen
40g Mama Sita's Pansit Bihon Mix¼ tsp Mama Sita's anchuetepoeder ( Gewonnen uit de Achuete/ zaden, het geeft een lichtzoete smaak en een smakelijke kleur variërend van geeloranje tot roodoranje (afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid)
227g rijstnoedels
250g garnalen, gepeld en gewassen
1½ knoflook, fijngestampt
1 rode ui
100g sperziebonen
100g wortel
1½ el selderij
100g kool
2 el olie
Garnering:
Gebakken knoflook
Roerei
Serveer met:
Vissaus (patis)
Calamansi (Filipijnse limoen)
Bereidingswijze
-Snijd de sperziebonen en selderij in dunne reepjes. Snijd de rode ui en wortel. Snijd de kool en roerei in reepjes.
-Verhit olie in een pan en sauteer de knoflook en uien. Wanneer de uien doorzichtig worden, voeg je de garnalen en groenten toe.
-Wanneer de garnalen roze/oranje worden, voeg je de anchuetepoeder en opgeloste bihonmix toe. Bedek de pan met de deksel en laat het nog 3 minuten koken. Voeg dan de noedels toe. Roer goed, en laat het verder koken op medium vuur totdat de noedels zacht zijn.
-Garneer met gebakken knoflook en reepjes roerei. Serveer met vissaus en Filipijnse limoen.
Bron
amazing oriental
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties