Gebakken aardappel met zoete-sojasaus
- Koreaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-12-2021
Koreaans bijgerecht , lekker zoet en pittig ! Makkelijk te bereiden in de airfryer, gaat zeer goed met vlees of kip.
Ingrediënten 2 personen
400g Roseval aardappelen met schil2 knoflooktenen
1 à 2 tl chilipoeder
3 el olijfolie
Sausmix :
2 knoflooktenen
3 el sojasaus
3 el water
2 el bruine basterdsuiker
2 el bruine rijststroop
2 el maissiroop
1 el geroosterde sesamolie
Benodigdheden
airfryerBereidingswijze
1 Was de aardappelen en boen ze goed schoon. Kook de aardappelen tot ze beetgaar zijn. Schenk olijfolie eroverheen en een beetje chilipoeder. Leg de aardappelen in de airfryer en stel de temperatuur op 180°C. Bak ze voor ca. 10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
2 In de tussentijd maak je de gekarameliseerde zoete-sojasaus.
Hak de knoflooktenen fijn. Meng in een kom de sojasaus, water, suiker, rijststroop, maissiroop en de sesamolie.
3 Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en fruit de knoflook kort aan. Schenk de sausmix bij en breng aan de kook. Kook totdat de saus een beetje is ingedikt.
4 Voeg de aardappelen toe en meng het goed door elkaar. Strooi de sesamzaadjes eroverheen.
Bron
amazing Oriental
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties