Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-12-2021
  • Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

  • Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

  • Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

  • Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

  • Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

  • Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

  • Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

  • Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

  • Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

  • Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

    Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

Net als mijn Kerst-cranberry-appelmoes-met-port is een versie met stoofpeertjes dan natuurlijk ook voordehand liggend. En zo ontstond dit recept.
Doordat je de cranberry's in de saus pureert krijg je een mooie gebonden saus. Deze saus is bovendien ook erg lekker bij zowel wildgerechten als bij een nagerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 1 ½ kilo stoofperen (Gieser Wildeman)
- 250 gram verse cranberry's
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 3 kruidnagels
- 2 el rietsuiker (als je van zoet houd kun je naar smaak meer gebruiken)
- 50 ml rode port
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Schil de peertjes rondom en zet ze tegen elkaar in de pan.
- Voeg de gewassen cranberry's, kaneelstokje, steranijs, kruidnagels en suiker toe en giet de port erbij.
- Voeg water toe totdat de peertjes onder staan (ongeveer ½ liter) en kook ze in een klein uurtje gaar.
- Doe de peertjes in een schaal en pureer het sap met de cranberry's met een staafmixer fijn.
- Giet het sap over de peertjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten