Boterkip met naanbrood
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-12-2021
Op zoek naar een lekker recept? Maak Boterkip met naanbrood. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.
Bereidingswijze
Breng de azijn met 50 ml water tegen de kook aan. Voeg de suiker toe, laat al roerend oplossen en laat het mengsel afkoelen. Verhit 1 el olie met 25 g boter in een hapjespan. Voeg de kip toe en bak rondom aan. Voeg de boemboe toe aan de kip en bak mee.
Snijd intussen 5 tomaten in blokjes van 2 bij 2 cm. Voeg de bloem toe aan de kip en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes met de roerbakmix toe en schep om. Schenk er 200 ml water bij en breng tegen de kook aan. Doe het deksel op de pan en laat 10 min. stoven.
Snijd intussen het brood in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie en 25 g boter in een koekenpan en bak het brood in 5-8 min. al omscheppend knapperig.
Snijd intussen de laatste 2 tomaten in partjes. Doe deze in een kom, schenk er het zoetzuur over en schep om. Snijd de rest van de boter in blokjes, voeg toe aan de stoof en laat al roerend smelten.
Giet de zoetzure tomaat af. Schep de stoof in 4 diepe borden. Verdeel er de naan-croutons over en schep er de zoetzure tomaat bij.
Laatste reacties
Butter chicken is absoluut niet amerikaans maar Indiaas idd lieredomdrij
Oh Jumbo, doe dat nou toch niet. Verkoop gewoon spulletjes, maar ga niet zelf staan koken en recepten maken. Ten eerste is boterkip oorspronkelijk niet Amerikaans, maar komt het uit India. Misschien bij die twee scheppen suiker dachten jullie aan Amerikaans, maar doe er dan maar gewoon geen of weinig suiker in. En het brood waarmee jullie willen dat we het opeten: Naan, volgens jullie naanbrood. Naan is idd ook gewoon uit India en de term naan betekent brood. Dus als jullie er naanbrood bij serveren dan is dat een vreselijk pleonasme: broodbrood.